Sub o forma sau alta devin ambasadorul brandurilor pentru care lucrez. Poate pana acum am si avut parte doar de produse sau servicii de calitate si exact pe placul meu, ori poate doar devin subiectiva, prin implicarea aferenta (desi nu cred!). Oricum ar fi, daca ceva imi place cu adevarat, voi povesti despre asta pe unde pot.
Asa s-a intamplat si cu campania #confruntareaculorilor sau #onedaytransformation, campanie Leroy Merlin & Duraziv, pentru promovarea vopselei Luxens – vopsea alba si mai ales colorata, ready mix, in 30 de nuante delicioase atat dpdv culoare cat si dupa denumirile lor (ex: spuma de capsuni, crème brulee, somon salbatic,inghetata de fistic si tot asa). Ele se gasesc exclusiv in LEROY MERLIN si un mare avantaj este ca sunt disponibile in trei cantitati (2.5, 5 sau 10l), astfel incat sa iti poti lasa creativitatea sa zburde cat vrea.
Pentru a arata versatilitatea ei si cat de usor poti schimba camera/casa, renuntand la clasicul alb, am mers la cativa bloggeri acasa si le-am transformat peretii, folosind Luxens. Ma asteptam sa schimbe aerul camerei, dar nu ma asteptam sa imi placa atat de mult schimbarea. Eu voiam sa imi colorez un perete, dar la modele nici nu visam, pentru ca imi imaginam ca sunt foarte greu de facut. Ce iti trebuie clar este putin indemanare si multa rabdare. Provocarea cea mai mare este sa pui benzile corect pe perete. Restul e poveste.
Asadar, o varuire aveam si eu in plan, dar dupa atatea transformari la care am participat, am cedat si m-am hotarat ca vreau si eu model pe perete! Si a inceput nebunia. Trebuie sa marturisesc ca am o problema cu mobila din casa, nu rezista mai mult de cateva luni in aceeasi pozitie. Cea din living a rezistat patru ani, pentru ca…era prinsa in perete 🙂 . Insa, am rezolvat si asta, am dat-o jos si am mutat-o pe un alt perete. Totul pentru ca peretele respectiv sa ramana gol si sa pot face desenul pe el. La baza explicatiilor mele mai sta si faptul ca se aglomerase foarte tare si voiam sa eliberez spatiul, mutand-o intr-o zona gri din casa. Dar nu prea a tinut pentru cei implicati. Cum a decurs totul: dupa scoaterea mobilei din peretele cu pricina, am acoperit gaurile cu chit. Dupa uscare si slefuire, am dat cu amorsa concentrata tot de la Luxens, pe toti peretii si tavan. Dupa cateva ore, am inceput sa dam primul strat de vopsea alba. Pentru ca am ales un model cu dungi, sub zonele in care este pusa banda ramane alb, asadar este foarte important sa va ganditi bine la toate detaliile acestea, cand alegeti modelul si sa pregatiti peretele bine inainte.
Pont*: spalati trafaletii inainte de folosire, ca sa se duca scamele. Din experienta proprie, v-as recomanda sa nu luati trafaleti colorati.
Se incepe cu tavanul, in linii drepte dintr-o parte in cealalta, ud pe ud. Adica continui sa dai cu vopsea de unde ai ramas dar intrepatrunzi putin si cu granita ultimei zone acoperite, ca sa nu ramana urme, sau sa ratezi vreo bucatica. Marginile si colturile se dau cu pensula.
Dupa cele doua straturi de alb si uscare, urmeaza lipitul benzilor. Ei, aici intervine provocarea, cum spuneam si mai sus. Trebuie sa ai rabdare sa o intinzi drept, se mai lipeste, mai descoperi ca peretii tai au “burta” si trebuie sa o maschezi prin liniile corecte pe care le trasezi. Am beneficiat aici de ajutorul expertului in tehnica aplicarii, de la Duraziv (producatorul Luxens), doamna Iuliana Cristea. De la dumneai am invatat o gramada de secrete legate de vopsea si actiunea de a vopsi, in ultima vreme. Este o intreaga arta si aici. De la cum aplica culorilor, pana la cum vizualizeaza inainte de a incepe cum va arata si cum sa le combine, ca sa fie ok la final, toate ascund ani de experienta in spate si foarte multe cunostinte. Eu ma credeam priceputa asa inainte, spuneam, ca toti ceilalti, “ce e asa greu sa dai cu trafaletul?”. Nu este, daca vrei lucrare de amator. Daca vrei ceva profi insa, trebuie sa stii mult mai multe
Pont**: pentru ca peretii sunt strambi, ca sa se creeze iluzia ca sunt drepti, se pune banda atat in dreapta-stanga, cat si sus, langa tavan, zone in care lasam alb.
Si apoi incepe aplicarea vopselei, in spatiile dintre benzi:
Aproape de final, inainte de a scoate toate benzile:
Ca sa fie si mai clar, asta este diferenta inainte si dupa:Eu sunt suuper incantata de schimbare! Mai am in plan un lampadar mare in partea stanga si cateva accesorii, care sa se potriveasca cu tot ce e aici si gata. O sa urc si eu proiectul pe facem-facem, unde vor fi si celelalte si va puteti inspira.
Deci, va place? Faceti si voi? 😀
Cristiana
June 12, 2016A iesit ca in reviste! Cum ai ales culorile?
Laura
June 12, 2016Merci! Am pornit de la o poza de pe net, iar combinarea lor a fost facuta de expert 😀
Mihaela Melinte
September 12, 2016Buna! Imi puteti spune cate nuante s-au folosit pentru decorarea acestui perete?
Laura
September 12, 2016Buna, sunt 12 nuante 🙂